Kuulonhuoltoliitto

post thumb
Yleistä
kirjoittanut Maria/ 31 Jan 2013

Kuulonhuoltoliitto

Kuulonhuoltoliitto sivusto on perustettu jo iät ja ajat sitten! Tämän sivuston tarkoitus on antaa näkemyksiä ja neuvoja siitä, miten voit pitää huolta itsestäsi ja korvistasi.

Korvat ja kuulo on yksi tärkeimmistä aisteistamme. Kuuloaistin avulla ihminen prosessoi korviena välittämää ääntä. Ihminen pystyy kuuloaistin avulla erottamaan erilaisia ääniä. Kuuloaisti toimii hyvin yhdessä näköaistin kanssa. Esim. äänen tulosuunnan arviointi liittyy erityisesti näköaistiin.

Kuulon avulla pystyt myös tulkitsemaan ääniä. Ihmisen kuuloalue on 20 – 20000 Hz ja se huononee iän mukana. Tämän takia on ennen kaikkea tärkeää että pidät huolta omasta kuulostasi.

Yksi tärkeimmistä asioista kun haluat pitää huolta kuulostasi, pidä huoli ettet rasita korvia liikaa. Tällä tarkoitamme tietysti sitä että korvat rasittuvat helposti, mutta mitään pitkäaikaista haittaa ei synny hetkellisestä rasituksesta, sen sijaan pitkäaikaisesta.

Yksi yleisimmistä kuuloa heikentävistä seikoista on musiikin kuuntelu liian kovalla volyymillä. Musiikin kuuntelu ei sinäänsä ole haitaksi kuulollesi, mutta jos kuuntelet musiikkia liian lujalla äänellä, tämä voi vaikuttaa kuuloosi negatiivisella tavalla.

Pidä huolta kuulostasi!